Обичаме те Ангелче

Pages: (9) « First ... 7 8 [9]   ( Go to first unread post ) Reply to this topicStart new topicStart Poll

> Песни за Тоше, Песните написани за Тоше
I_Love_Tose
Posted: June 27, 2009 01:04 pm
Quote Post

Кобра

Group: Members
Member No.: 150

Хубаво е,че има хора с дар слово,които умеят да изразят бурята от емоции и чувства в душата и сърцето си... Аз лично не съм от тях и трудно изразявам любовта си,най-често използвам клишета,за което не се понасям... Невероятно е,когато прочета една такава песен или дори 2 реда,които до такава степен са ми близки,че препознавам себе си в тях...Сигурна съм,че и с вас е така... bglovetose/2w39ret.gif bglovetose/air_kiss.gif bglovetose/2w39ret.gif bglovetose/883767.gif

--------------------
user posted image
PMEmail PosterSkypeMSN
batbayan
Posted: August 21, 2009 10:33 am
Quote Post

Advanced Member

Group: Moderator
Member No.: 76

Ново во сајбер-просторот

Уште една песна за Тоше ги обедини фановите

Во чест на празникот Свето Преображение, кој изминативе два дена се славеше во манастирот на Тоше, обожавателите на балканскиот ангел на Интернет објавија линк до уште една песна посветена на него.

Нежната и емотивна балада со наслов Песма за Тошу, ја потпишува извесен Шпањолац и истата може да се слушне на бројните фејсбук интернет-страници, посветени на балканската мегаѕвезда, кои меѓудругото секојдневно се полнат со неговите фотографии, песни, спотови и снимки.

Песма за Тошу е снимена на хрватски јазик. Ова е уште една неофицијална творба на негов фан, бидејќи се што е поврзано со Тоше официјална потврда треба да добие од Фондацијата Тодор Проески.

http://www.mmm.com.mk/?ItemID=11A46648AAE7...21783469FAE939C

--------------------
user posted image

Да говориш, че обичаш някого, когото не си виждал е губене на време, щом не си способен да обичаш хората край теб, които се нуждаят от твоята любов, мъдрост и разбиране.
PMEmail Poster
batbayan
Posted: August 30, 2009 12:20 pm
Quote Post

Advanced Member

Tose Proeski - za Tose (Галина Шишкова)

http://www.youtube.com/watch?v=QS3Sl8GtqMk

--------------------
user posted image

Да говориш, че обичаш някого, когото не си виждал е губене на време, щом не си способен да обичаш хората край теб, които се нуждаят от твоята любов, мъдрост и разбиране.
PMEmail Poster
I_Love_Tose
Posted: August 30, 2009 01:42 pm
Quote Post

Кобра

Member No.: 150

QUOTE (batbayan @ August 30, 2009 11:20 am)
http://www.youtube.com/watch?v=QS3Sl8GtqMk

Уникална песен,сега като я чух просто...Не знам къде се намирам. bglovetose/883767.gif

--------------------
user posted image
PMEmail PosterSkypeMSN
diana
Posted: August 30, 2009 08:48 pm
Quote Post

Advanced Member

Member No.: 392

Хубава песен!!!!!!!!!!!!!

--------------------
I can see it in your eyes
I can see it in your smile
You're all I've ever wanted, (and) my arms are open wide
'Cause you know just what to say
And you know just what to do
And I want to tell you so much, I love you ...
PMEmail PosterSkype
Grigor_Grigorov
Posted: August 30, 2009 10:17 pm
Quote Post

Advanced Member

Member No.: 390

Много хубава песен-в типичният руски стил(а най-интересното е че става и за Евровизия,защото се вписва в техният стандарт времетраенето да е 3.00 минути). Но какво да говорим-целият свят го обича и му посвещава песни!
PMEmail Poster
Grigor_Grigorov
Posted: August 30, 2009 10:22 pm
Quote Post

Advanced Member

http://www.youtube.com/watch?v=gUha3iDfOIk
http://www.youtube.com/watch?v=S0dcos5R_JA

Втората песен е една от неговите най-любими песни и Тоше много искал да я запише
PMEmail Poster
batbayan
Posted: September 04, 2009 10:58 am
Quote Post

Advanced Member

Песна посветена на Тоше ќе се испеее во Кипар

Песната со наслов Анѓеле, која кипарскиот композитор Михалис Антониу ја напиша инспириран од Тоше Проески, вечерва за прв пат јавно ќе биде испеана на концерт, кој ќе се одржи по повод роденденот на композиторот и 15 години музичка дејност.

Имено, на концертот во Ларнака, оваа песна на крај ќе ја испее босанската оперска дива Жељка Катавиќ - Пиљ. Песната има три верзии, босанска под наслов Анѓеле, англиска, со наслов Fallen angel и грчка. Ова е концерт од затворен тип, на кој песни од Михалис ќе пеат познати пејачи од Кипар, со кои има соработувано, како и Деби Шери од Малта и Босанката Жељка Катавиќ - Пиљ.

Познанството и другарувањето на Тоше и Михалис почна летото во 2003 година, кога допатува од Кипар да го следи неговиот концерт на Билјанини извори, и оттогаш често зборуваа за музика.

Михалис е чест гостин на музичките и фестивалските случувања во Македонија, неговата омилена земја.

http://www.mmm.com.mk/?ItemID=9BB62C2457F5...4560C7A5E6A89DC

--------------------
user posted image

PMEmail Poster
Grigor_Grigorov
Posted: September 11, 2009 09:03 pm
Quote Post

Advanced Member

Кога ще я чуем песента? А ето една много хубава песен-също както Un Angeo, която е една от любимите на Тоше(представям си как би я изпял). Сега Ви предлагам една страхотна песен, не е посветена на него,но си представям как би я изпял:
Оригинал-Ирини Меркури:
2003 http://www.youtube.com/watch?v=Eg_ILW3IU2w&feature=fvw

2008/2009
Руска/Украинска версия -Ани Лорак
http://www.youtube.com/watch?v=isloKMleaIM&NR=1

2008/2009
Английска версия-Ани Лорак
http://www.youtube.com/watch?v=FBjWDyQ6Gno...=video_response

Ани Лорак(ESC Pre-Selection Ukraine 2005, 2nd place; ESC Belgrade 2nd place in Final) , Светлана Лобода(ESC 2009 14 place) и Руслана-(ESC 2004 Grand Prix) са трите най-големи звезди на Украйна;Руслана се сприятели с Тоше, след като той се извини за един коментар по неин адрес, изречен в миг на изпускане на нерви и дори пя миналата година на специалният концерт, посветен на Тоше. Ани Лорак беше миналата година в България.
PMEmail Poster
batbayan
Posted: September 12, 2009 03:10 pm
Quote Post

Advanced Member

Оперската дива Жељка Катавиќ - Пиљ низ солзи испеа песна за Тоше

Босанската оперска дива Жељка Катавиќ - Пиљ минатата недела во кипарскиот град Ларнака премиерно изведе песна за Тоше Проески, во рамките на прославата на роденденот и 15 годишнината од композиторското творештво на Михалис Антониу. Песната, со наслов Falling Angel композиторот ја создаде и ја посвети на својот драг пријател, но почитувајќи ја одлуката на семејството никаде не го спомнува неговото име.

А моментот на изведба Пиљ го доживеала емотивно и со солзи во очите.

-Тоа за мене беше прекрасно искуство....А песната за Тоше, за тој ангел, мене ми значи многу. Најпрво сакам да кажам дека никогаш, ама баш никогаш не ни помислував да градам кариера со негово име. Јас сум многу едноставна и нормална личност, која секогаш ќе го цени сето тоа што Тоше го направи за својот живот, но и натаму го прави во срцата на луѓето.
Во моето срце навистина има посебно место. Никогаш не го запознав лично но секој пат кога ќе го видев неговото насмеано лице се чувствував како да сме брат и сестра, раскажува пејачката.

Пиљ раскажува дека на видео ѕид се емитуваше видео-клип со фрагменти од настапи на Тоше.

-Боже мој, па тој како да беше со мене на сцена. Срцето ми чукаше како лудо. Знам дека можеби ќе звучи како фраза, но јас навистина верувам дека Тоше сакаше Falling Angel прв пат ја биде изведена токму на Кипар. Тие три минути колку што трае песната беа нешто најубаво и најдрагоцено за мене. Публика ме слушаше без здив. А јас бев бескрајно горда што можам да покажам што чувствувам и што со својот глас можев да го допрам тоа прекрасно суштество. Се личеше на сон во кој кој главна улога имаше Тоше. Засекогаш ќе го сакаме тој насмеан ангел, вели Пиљ, која са надева дека оваа песна ќе има можност да ја изведе и во Македонија.

--------------------
user posted image

PMEmail Poster
batbayan
Posted: September 12, 2009 03:11 pm
Quote Post

Advanced Member

Eксклузивно на МММ!

Три песни за Тоше - free download!

Како што веќе објавивме, босанската оперска дива Жељка Катавиќ - Пиљ минатата недела во кипарскиот град Ларнака премиерно изведе песна за Тоше Проески, во рамките на прославата на роденденот и 15 годишнината од композиторското творештво на Михалис Антониу.

Бидејќи овие песни се крајно некомерцијален потег, композиторот Михалис Антониу ни ги испрати со порака во која се вели дека може секој бесплатно да ги симне и преслуша, со нагласување - се за Тоше! Сите верзии се комплетно негово дело, додека текстот за верзијата на српско-хрватски јазик го направи сопругот на Жељка, Мирослав Пиљ.

Жељка ни порача - Ви ја испраќам песната на три јазици, и се надевам дека луѓето ќе препознаат она што вистински го чувствував. Многу бакнежи од дождливото Сараево!

Free download: http://www.mmm.com.mk/?ItemID=485E9AA66E25...287AAA04682AE75

--------------------
user posted image

PMEmail Poster
bibito
Posted: October 03, 2009 05:36 pm
Quote Post

Advanced Member

Member No.: 71

Песните са хубави bglovetose/2w39ret.gif

--------------------
user posted image
PMEmail PosterSkype
batbayan
Posted: November 17, 2009 12:48 pm
Quote Post

Advanced Member

Га­ро, Оли­вер и Бе­би Дол сни­ми­ја песна за То­ше

Ле­ген­дар­ни­от срп­ски пе­јач Оли­вер Ман­диќ за­ед­но со Бе­би Дол сни­ми­ја пес­на по­све­те­на за ма­ке­дон­ска­та ѕвез­да То­ше Про­е­ски. Ини­ци­ја­тор за ова де­ло, во кое па­тем е опе­а­на и Ма­ке­до­ни­ја, е Га­ра­бет Та­вит­јан, во чие сту­дио се сни­ма­ше. Доз­на­ва­ме де­ка Оли­вер Ман­диќ до­де­ка сни­мал во сту­дио пла­чел за­ед­но со дру­ги­те при­сут­ни. Тек­стот е на нај­поз­на­та­та же­на тек­сто­пи­сец на Бал­ка­нот, Ма­ри­на Ту­ца­ко­виќ.

Пред не­кол­ку го­ди­ни ко­га во бел­град­ски­от хо­тел Ха­јат То­ше пра­ве­ше гла­му­роз­на про­мо­ци­ја на ко­ја при­сус­тву­ваа бел­град­ски­те ѕвез­ди и џе­тсе­тот, Ту­ца­ко­виќ при­стиг­на ка­ко не­го­ва го­ле­ма при­ја­тел­ка. То­гаш ре­че: Се уште не е на­пра­ве­на ви­стин­ска­та пес­на за То­ше, а се сом­не­вам де­ка не­кој автор во­оп­што мо­же да на­пра­ви тол­ку ма­е­страл­на пес­на ко­ја би од­го­ва­ра­ла на не­го­во ни­во.

Се­га отка­ко Бал­ка­нот го из­гу­би ан­ге­лот, пре­ку текст таа го опе­ју­ва ми­тот за То­ше.

Оваа пес­на екск­лу­зив­но ќе се нај­де на но­ви­от ал­бум што Га­ро и си­но­ви­те Га­ро и Ди­ки ќе го об­ја­ват на­ско­ро. Со овој ал­бум тие ќе ја во­скрес­ну­ва­ат ма­ке­дон­ска­та на­род­на пес­на.

Поз­на­то е де­ка тој на сво­ја­та но­ва екск­лу­зив­на об­ја­ва ги обе­ди­ну­ва го­ле­ми­те бал­кан­ски пе­ја­чи, ка­ко Ма­си­мо Са­виќ, Јо­си­па Ли­сац, Жељ­ко Бе­бек, Ха­ри Ва­ре­ша­но­виќ, Те­ре­за Ке­со­ви­ја, Аки Ра­хи­мов­ски, Ес­ма. Си­те тие со по­чит пе­ат ста­ри ма­ке­дон­ски на­род­ни пес­ни, а са­мо Ман­диќ и Бе­би Дол пе­ат те­мат­ска, за То­ше.

За да зе­мат учес­тво би­ле по­ка­не­ти и Оли­вер Дра­го­је­виќ и Џи­бо­ни, но тие чес­но приз­на­ле де­ка не мо­жат дик­ци­ски пра­вил­но да от­пе­ат на ма­ке­дон­ски ја­зик, до­де­ка Бо­ра Чор­ба од­бил од не­го­ви на јав­но­ста до­ста поз­на­ти па­три­от­ски при­чи­ни.

Си­те овие му­зич­ки ѕвез­ди за прв пат во исто­ри­ја­та на на­ша­та зем­ја во чест на Га­ро из­ве­ду­ва­ат по ед­на тра­ди­ци­о­нал­на ма­ке­дон­ска пес­на. Про­е­ктот е во про­дук­ци­ја на не­го­ви­те си­но­ви Ди­ран и Га­ро Та­вит­јан, кои се и авто­ри на аранж­ма­ни­те на пес­ни­те и из­ве­ду­ва­чи на му­зич­ки­от дел.

Про­мо­ци­ја­та на це­де­то и два­та сни­ме­ни спо­та ќе се слу­чи мно­гу на­бр­зо, во Скоп­је.

http://www.mmm.com.mk/?ItemID=908C8ED16206...FC8A2254DAE88EC

--------------------
user posted image

PMEmail Poster
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Topic Options Pages: (9) « First ... 7 8 [9]  Reply to this topicStart new topicStart Poll