| Добре дошли в българския фен-клуб на Тоше! |
Помощ
Търсене
Потребители
Календар
|
| Welcome Guest ( Влез | Регистрирай се ) | Resend Validation Email |
|
|
| Pages: (8) [1] 2 3 ... Last » ( Go to first unread post ) | ![]() ![]() ![]() |
| cresha |
Posted: August 28, 2009 12:34 pm
|
![]() cresha ![]() ![]() ![]() Group: Members Posts: 139 Member No.: 379 Joined: June 26, 2009 |
От опит знам, че трудно се събират средства, лесно се харчат. Доколкото разбирам, първа и втора благотворителна акция е имало. Искам да участвам в третата благотворителна акция. Тъй като форумът не е фондация, членовете са с различни възможности, екипната работа трудно се организира. Членовете са от различни градове, имат различни идеи... Четох тук за различни идеи, да се помага на различни домове, на семейства, в различни градове.
Сега в Македония ще се честват 2 години от смъртта на Тоше Проески, ще има концерт на 5-ти октомври. Доколкото разбирам, ще се опитате да съберете видеоматериали от Крушево за БТВ репортерите. Което е чудесно! Предлагам да направим по-мащабна подготовка на третата благотворителна акция и с време. Може би рождената дата на Тоше Проески - 25 януари е удачна цел в близко бъдеще. Ще има време да съберем кой колкото може средства на посочена сметка от администраторите на сайта. Четох за предишните благотворителни акции и емоциите от усмивките на дечицата. Редно е освен средства, с които ще се купят необходимите неща, да се съберат пак дрешки, играчки, училищни помагала, лакомства за деца от домовете. Може да се подарят дискове с албумите на Тоше Проески , защото няма нещо по-красноречиво от песните му. За съжаление не може да се помогне на всички нуждаещи се хора, все пак форумът наистина не може да борави с големи суми. Затова според мен, усилията трябва да се насочат на едно място - моето предложение е за ПОВЕЧЕ УСМИВКИ НА ДЕЦАТА - НАШЕТО БЪДЕЩЕ. По-лесно се организира кампания с ясна цел. Може веднъж да се съберат книжки, веднъж дрехи. Едни наши приятели от младежка организация бяха организирали пред най-големия магазин в града по Великден кампания - който иска да купи нещо от магазина и да го остави в количката пред тях. Те разясняваха, че в края на деня, ще занесат продуктите в дома за деца. Бяха с тениски с логото на организацията и приканваха, който желае, да помогне. Най-вече малките деца подканваха родителите си да вземат и някое лакомство, за да сложат сами в количката с продукти отвън. Бели тениски с надпис Тоше Проески - Балканският Принц или друг надпис, не са скъпи за поръчване. Дискове с албуми на Тоше Проески обаче трудно може да се намерят от музикалните магазини, може да се свалят в mp3 формат на обикновени дискове и да се раздават за популяризиране при всяка една акция. Хайде, кажете дали харесвате идеята ми! -------------------- Ubava pesna ne saka bas sekoi
I na slavej kamen frla nekoj |
| I_Love_Tose |
Posted: August 28, 2009 01:38 pm
|
||
![]() Кобра ![]() ![]() ![]() Group: Members Posts: 807 Member No.: 150 Joined: October 17, 2008 |
Всяка идея с цел благотворителност би ни допаднала,поне аз така мисля.Последната акция за България беше именно за 25 януари,като няколко човека отидоха в дом и дариха дрехи,учебни помагала,както и няколко диска на Тоше.След тази благотворителна акция последваха няколко свирепи скандала,което се надявам да не се повтори за в бъдеще.Мен дори ме е срам да си пропомня онези думи,които бях изрекла тогава.Ако пак трябва да започна темата,определено имам какво да кажа,но е някак си безмислено.И все пак "великите" фенове,които успяха тогава да намерят мерителна единица за това,кой повече е помогнал и кой е повече фен,сега не се интересуват от нищо.Мисълта ми е,че както казах и в темата "Луда идея" на Марти - трябва да сте убедени,че можете да поемете такова бреме,ако това да помогнеш въобще може да се нарече бреме,по-скоро отговорност.Обещавам ви,че лично аз с моите 17 години,този път няма да допусна изцепки като миналия път.В нас все още има дрехи,които така и не успях да изпратя,но съм ги подготвила и съм ги прибрала. Относно тениските - аз отдавна ви предложих да измислим дизайн за тях,при направата да кажем на 30 тениски,ще имаме голяма отстъпка,аз например ще искам две.Може да е бяла тениска,с логото на фондацията - предполагам се сещате за какво говоря или знам ли и аз... Тук има хора с доста голямо въображение,сигурна съм,че решите ли - ще измислите нещо много оригинално.Нещо,което да се отличава...Аз ще съм горда да нося такава тениска,каквато ще имат още мои приятели от Тошиното семейство. За дисковете - до колкото си спомням,имаше някаква забрана да се дават такива "пиратски" неща.Съберем ли пари ще помолим да ни изпратят няколко диска от Македония - има кой да ни ги изпрати,имаме достатъчно приятели там. -------------------- ![]() |
||
| batbayan |
Posted: August 28, 2009 02:47 pm
|
![]() Advanced Member ![]() ![]() ![]() Group: Moderator Posts: 1119 Member No.: 76 Joined: May 04, 2008 |
Само да вметна, че в Македония ще отбележат годишнината от смъртта. Няма да я честват !
-------------------- |
| I_Love_Tose |
Posted: August 28, 2009 03:32 pm
|
||
![]() Кобра ![]() ![]() ![]() Group: Members Posts: 807 Member No.: 150 Joined: October 17, 2008 |
Грешка на езика Габи,не го е казала нарочно. -------------------- ![]() |
||
| irenap |
Posted: August 28, 2009 05:42 pm
|
![]() Advanced Member ![]() ![]() ![]() Group: Members Posts: 182 Member No.: 261 Joined: March 11, 2009 |
Аз предлагам вече да се хванем действително за работа, а не само да се подканяме. Все от някъде трябва да започнем.
Така че ще се опитам да систематизирам нещата. Първо мисля че не е никакъв проблем от Септември да почнем да събираме доброволните месечни дарения на всеки, който желае да се включи (надявам се че повече хора от форума ще се включат, а няма само да гледат отстрани). За целта трябва да си изберем касиер, така да се каже, някой от нас ще трябва де се нагърби със задачата да си открие сметка и да дава месечен отчет за постъпленията. Съответно и да изпраща нужните средства, там където ще се употребяват. Второ, като сме решили че основно ще подпомагаме детски домове и както каза Cresa, добре е да насочим усилията в една посока - да изберем и конкретен дом, с който да започнем. Такива домове има навсякъде - дайте предложения. Cresa, ти явно си се интересувала и преди, може би можеш да предложиш дом в твоя регион например. Избирайки дома, трябва да проверим от какво точно имат нужда там и да го купим със събраните средства. Трето - събирането на дрехи, играчки, учебни пособия. Още отсега всички може да си ревизирате гардеробите, да видите какво имате за раздаване, за да направим един списък, какво евентуално бихме могли да съберем. След като знаем с какви дрехи, обувки и т.н разполагаме, за каква възраст и т.н ще можем по-лесно да преценим къде да ги насочим. Даже нещата да не са подходящи за дома, който сме избрали, ще намерим къде да ги дарим. Не знам дали знаете, но форумът БГ мама, развива много сериозна благотворителна дейност, като ги информираш с какво разполагаш, те насочват къде да занесеш нещата. Аз самата няколко пъти съм давала мои дрехи по техен съвет. Дисковете на Тоше не са никакъв проблем, или някой от Македония ще ни ги прати, или ние ще си ги поръчаме. Аз например мога да ги поръчам в някой онлайн магазин и ще ми ги изпратят по пощата. Да си направим тениски също е прекрасна идея и аз съм съгласна. Така, че айде милички, размърдайте се и да действаме |
| batbayan |
Posted: August 28, 2009 07:46 pm
|
||||
![]() Advanced Member ![]() ![]() ![]() Group: Moderator Posts: 1119 Member No.: 76 Joined: May 04, 2008 |
Даже и историци в едно историческо предаване направиха същата грешка, така че няма проблем -------------------- |
||||
| cresha |
Posted: August 28, 2009 10:07 pm
|
![]() cresha ![]() ![]() ![]() Group: Members Posts: 139 Member No.: 379 Joined: June 26, 2009 |
Извинявам се за употребата на "честване" вместо "отбелязване".
Не би трябвало аз да предложа сметка, все пак съм член на форума отскоро. Имам доверие на администраторите на сайта, които вече са правили благотворителни акции. Откриването на сметка не е проблем и предполагам, че може да бъде публикувана една сметка, в която да превеждаме кой когато може и колкото иска пари - на вносната бележка може да се пише измислено име, ако някой иска анонимност. След това, като знаем с какви средства разполагаме, ще имаме мегдан да разгърнем дейност колкото позволява джоба. Както сте събирали пари за последния албум на Тоше Проески, така може да съберем средства и за тениски. Аз мога да разпитам в рекламните агенции колко струва направата на тениски, с каква отстъпка, с какъв дизайн, от каква материя. Виж, за надписа и визията, може да се съберат предложения - има много креативни членове тук. Сигурно 5 тениски ще трябват за моето семейство... За дисковете с музика, сте прави, че трябва да спазваме авторските права. Щом може да ги поръчаме от Македония, трябва да знаем, дали може да ползваме отстъпка за някакво количество. Може би в Крушево се продават и картички с автограф на Тоше Проески. Който е ходил, може би знае, какво правят за популяризирането. А за да няма обвинения и кавги, трябва всяка година форума да си поставя различна цел и да насочва усилия към конкретно нещо. Разбираме се какво ще се прави, къде и кога, преброяваме желаещите да се включат и се захващаме за работа. Всяка инициатива е редно да бъде отразена в медиите, вестници, радиа... Снимките, отзивите - публикувани във форума. Както се казва - пълна прозрачност! Ако се знае точно какво ще се прави, с колко средства се разполага, няма да има недоразумения после. Да, много хора може да имат различни мнения, но все пак трябва да се правят компромиси и да се върви напред с отворено сърце за ДОБРО И ЛЮБОВ. -------------------- Ubava pesna ne saka bas sekoi
I na slavej kamen frla nekoj |
| I_Love_Tose |
Posted: August 29, 2009 12:32 pm
|
Така е,уж имаме опит...По принцип предишната сметка беше на Лони,ако се съгласи да я използваме,вместо да правим нова (макар,че няма смисъл,тя си е член на форума),ще бъде идеално.
Тениските - мислете дизайн момичета,аз ще говоря с един човек,да ми обясни каква отсъпка могат да ни направят.Качеството им е много добро,но все пак трябва да се провери. Медии,прозрачност - всичко зависи от нас,Ани Салич няма да дойде на крака да ни търси. Картички с автограф - и да няма,сами можем да ги направим.Правили сме подобни. Всяка година различна цел - живот и здраве,само да сме заедно и все така единни. -------------------- ![]() |
| bibito |
Posted: August 29, 2009 07:03 pm
|
![]() Advanced Member ![]() ![]() ![]() Group: Members Posts: 752 Member No.: 71 Joined: April 12, 2008 |
Много се радвам, че ще започваме нова благотворителна акция.Аз с удоволствие ще се включа и ще помогна с каквото мога. Отностно дрехите...они ден си подреждах кардероба и открих много дрешки за деца от 3 до 10 години някъде и с удоволствие ще ги даря на някой дом вместо да седят с години по гардеробите, така че само остава да се разберем в кой дом ще даряваме необходимите неща и да се надяваме , че повече форумци ще се включат в акцията.
Също така много ми харесаха и другите идеи и се надявам, че с общи усилия ще ги осъществим, ако мога да помогна снещо само кажете -------------------- ![]() |
| pamsi_love_Tose |
Posted: September 01, 2009 03:00 pm
|
![]() Advanced Member ![]() ![]() ![]() Group: Members Posts: 142 Member No.: 185 Joined: December 03, 2008 |
Много се радвам че ще има отново акция! Ще се опитам да помогна с каквото мога. Едва ли ще е с много , но ще направя всичко възможно.Ве сакам
-------------------- Ако разпръсна всички звезди по стъпките, по които те търси сърцето ми, ще създам нова Вселена, в която ти си СЛЪНЦЕТО
![]() ![]() ![]() |
| valzal |
Posted: September 01, 2009 07:18 pm
|
![]() Advanced Member ![]() ![]() ![]() Group: Members Posts: 292 Member No.: 297 Joined: March 29, 2009 |
Значи, пиша си идеята тук , т.к. ще е в помощ на 3-тата благотворителна акция ...
Моля прочетете внимателно това което ще напиша, преди да го отхвърлите тази идея всъщност е предложена много отдавна някъде, от някой, но незнам защо още не е осъществена??? може би пак от липса на достатъчно кораж, известна доза мързел или непукизъм ... Аз ви я предлагам в малко по-различна светлина, надявм се да се ентусиазирате... Предлагам създаване на Сборник със стихове и разкази посветени на Тоше Проеки, да се направи но не да се наема фирма за печат , издаване и разпространение щото това ще е мн скъпо, а да си го направим ние.както направи Искакра - да се проучи колко ще струва подвързването да речем на 10 сборника за начало, да съберем пари за услугата, да се добавят + 20% даречем и да се опбразува цена , сборниците да се предлагат на малки части за продажба на консигнация в църквата която посещавате, местна малка книжарничка, репче , или може да организирате благотворителна разпродажба ако искате ...целта е нашата фондация да започне да гради някакъв профит с цел събиране на средства за благотворителност за хора в ситуацичта на Ива http://bglovetose.18.forumer.com/index.php...wtopic=413&st=0 отделно разбирасе който , когато и колкото може ще изпраща парички, но от това както сами се досещате няма да може да се събира много 1-во щото няма да сме много тези дето ще дадем , 2-ро не сме с койти знае какви възможности / да не кажа никакви .../ За целта: 1. всеки който е писал разказ или стих за Тоше да си напише 3-те имена, град и възраст че е съгласен произведението му да се публикува в този сборник и да си го сложи в тази тема, за да не се налага да търсим из другите http://bglovetose.18.forumer.com/index.php...topic=422&st=15[COLOR=red][COLOR=red][SIZE=14] 2.да се проверите печатниците/книговезниците в града ви колко би струвало подвързването на книжка и каква отстъпка за каква бройка; да съпоставим цените, да съберем пари , да формулираме наяата цена /продажната/ 3. да попитаме местната църква, репа, книжарницата , или наяи познати които имат магазинче дали искат да ни съдействат като им обясним разбирасе защо го правим 4.Лони да каже дали е съгласна да използваме нейната сметка за събиране на приходите и наяите дарения, ако не да се открие такава сметка от някой друг от вас / от админите / общо взето май е това лоето исках да кажа ... значи страниците на сборничето могат да се направчт от нчкой от нас / аз мога да се опитам - тази вечер да направя една примерна и да ви покажа , да се разпечатат и да се занесат за подвързване ... аз навремето така си направих дипломната работа- подвързаха ч с твърди черни корици, златен ярифт - стана много хубава/ а за домовете да събираме дрехи, играчки, книжки, на всеки дом може да се даде по 1 СД на Тоше ... Като дрехите, играчките и книжките , трябва да са запазени и в добро състояние ... Е, какво казвате ? |
| Polsko cveke |
Posted: September 01, 2009 07:37 pm
|
![]() Пепелянка ![]() ![]() ![]() Group: Members Posts: 1005 Member No.: 67 Joined: March 23, 2008 |
[B][COLOR=green]Идеята е страхотна,вече бяхме събрали някои неща за книжката която аз не направих и много съжалявам.Ако искате мога да ви изпратя папката,в нея дори има илюстрации и е страшно хубава.Мисля че ще успеем да се справим и от никоя църква не биха ни отказали при положение че е с благовторителна цел.Но нека да изчакаме реакция от всички останали и ще действаме
-------------------- ![]() |
| I_Love_Tose |
Posted: September 01, 2009 08:06 pm
|
Всъщност тази идея тръгна още февруари мисля...От Лони и Танчето,която вече очакваме да се завърне и на 1000000000% съм сигурна,че ще се включи и ще бъде дейна.Аз много се зарадвах от идеята,изключително много.Бях се наела аз със задачата по едно време,имам подготвени корици и заглавна страница,само трябва да ги открия в папките.Теми също има материали около тази идея.Радвам се,че подхванахте въпроса,надявам се да не стане както преди няколко месеца - писахме,писахме и накрая нищо... Не беше точно нищо,защото пък Искра направи една много красива книжка,която беше занесена в Крушево.Иска ми се първо да стане ясно колко човека горе-долу ще участваме,но нека се забързаме.Имаме доста готов материал,издирени са някои имена...Остава да създадем още много красиви разкази,песни и стихотворения.Знам,че човек не може да напише нещо толкова красиво от днес за утре,не е нужно да бързаме за никъде,нямаме сложен срок или така нататък.Най-важното е да не се срамувате,да покажете какво сте написали.Аз нямам дар слово,но пък съчиня ли нещо,веднага ще го сложа тук - важното е да е направено с любов.
Отностно домовете - мисля,че вече разтягаме локуми.Ясно е какво ще правим,трябва само да си намерим дом,на който ще помогнем и Лони да каже,може ли да използваме сметката и. -------------------- ![]() |
| RaLIsiq |
Posted: September 01, 2009 09:12 pm
|
![]() Member ![]() ![]() Group: Members Posts: 18 Member No.: 192 Joined: December 12, 2008 |
|
| I_Love_Tose |
Posted: September 01, 2009 10:52 pm
|
Не е удачно да се разбираме в скайп,по простата причина,че не всички фенове и форумци са в този чат.Ще се разбираме тук.
-------------------- ![]() |
Pages: (8) [1] 2 3 ... Last » |
![]() ![]() ![]() |